Νέες αποκαλύψεις για την άγνωστη ιστορία του διαστήματος!

 

Όσοι νομίζατε ότι ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη σελήνη ήταν ο Αμερικανός Νιλ Άρμστρονγκ με το Απόλλων 11, ξεχάστε το! Είχατε πέσει θύματα της αμερικανικής προπαγάνδας.

 

Σαρανταπέντε χρόνια μετά, η Καθημερινή φέρνει στο φως την αλήθεια: Πρώτος στη Σελήνη πάτησε ο Γκαγκάριν!

 

Πηγή της συγκλονιστικής αυτής αποκάλυψης που αλλάζει τη νεότερη ιστορία, ο πρόεδρος της Κύπρου, ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος σε δηλώσεις του με αφορμή την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στη Μόσχα, εμφανίζεται στην Καθημερινή (19.11.08) να λέει ότι ένιωσε μεγάλη χαρά όταν ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν πάτησε για πρώτη φορά στη σελήνη και «είδε από ψηλά τη γη».

 

Δυστυχώς όμως, αυτός ο νέος άθλος του θρυλικού Γκαγκάριν είναι δημιούργημα μεταφραστικής τσαπατσουλιάς και γενικότερης δημοσιογραφικής αφασίας.

 

Όπως βρήκαν καλοί φίλοι στο φόρουμ Λεξιλογία (από όπου έχω δανειστεί όλο το υλικό γι’ αυτό το σημείωμα), στην πραγματικότητα ο Δ. Χριστόφιας είπε: when the first cosmonaut Yuri Gagarin went into orbit. Μπήκε, δηλαδή, σε τροχιά γύρω από τη Γη, όπως άλλωστε όλοι ξέραμε.

 

Ο δημοσιογράφος που κουτσομετάφρασε το ρεπορτάζ και τα έγραψε αυτά, ήξερε άραγε για τον Γκαγκάριν; Εγώ λέω ναι. Τότε γιατί τα έγραψε; Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

 

 

 

 Επιστροφή στο Κομπολόι του Δραγουμάνου© 2008 Νίκος Σαραντάκος