ΤΑ ΕΠΗ ΤΩΝ ΑΡΙΜΑΣΠΩΝ


Μόλις κυκλοφόρησε (ISBN 960-7280-20-2) το ιστορικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Σαραντάκου Τα έπη των Αριμασπών.

Ποιοί ήταν και πού ζούσαν οι Υπερβόρειοι και οι Αριμασποί; Τι σχέση έχει ο Αριστέας ο Προκοννήσιος, επικός ποιητής του 7ου αιώνα, σύγχρονος του Αρχίλοχου του Πάριου και συγγραφέας των (χαμένων από την αρχαιότητα) Αριμασπείων επών, με τον Χρήστο Γιαννάκα, πρώην μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού και πολιτικό πρόσφυγα στην Τασκένδη, και τι σχέση έχει αυτός με τη σειρά του με δύο φίλους, που εξακολουθούν στη σημερινή εποχή να διατηρούν τις ρομαντικές και ίσως δονκιχωτικές απόψεις τους;

Μια συναρπαστική ιστορία ή μάλλον τρεις ιστορίες, που μπλέκονται μεταξύ τους και περιστρέφονται γύρω από το ενδεχόμενο να διασώθηκαν τα Αριμάσπεια 'Επη σε αραβική μετάφραση, και γύρω από την προσπάθεια ανασυγκρότησης τους. Ανεξάρτητα πάντως από το αν διασώθηκαν τα 'Επη και ασχέτως με την επιτυχία ή μη της ανασυγκρότησής τους, οι ήρωες της ιστορίας αυτής το προσπάθησαν και αυτό έχει σημασία. Παράλληλα, όλη αυτή η αναζήτηση ενός χαμένου 'Επους τούς έδωσε μιαν ερμηνεία για το γιατί χάθηκε ένα όραμα.

Νέο: Εκτενή κριτική του βιβλίου Τα έπη των Αριμασπών δημοσίευσε ο Δημοσθένης Κούρτοβικ στα Νέα στις 4 Σεπτεμβρίου 2004. Την κριτική μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Κεντρική διάθεση: εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ, Ισιδώρου 61, 10444 Αθήνα, τηλ. 210 5156999 / 5128304.

Σελίδες Δημ. Σαραντάκου