Γελοιογραφία του Μποστ από την Ελευθερία της 18ης Φεβρουαρίου 1962.

Δεν είναι, προφανώς, από τις καλύτερες γελοιογραφίες του Μποστ! Τη βάζω κυρίως επειδή τώρα (Οκτ. 2006) ήρθε με αρκετό θόρυβο στην επικαιρότητα ο πάπυρος του Δερβενιού, για να συνειδητοποιήσουμε ότι καθόλου δεν είχε περάσει απαρατήρητο το γεγονός τότε που βρέθηκε ο πάπυρος. Διότι τότε βρέθηκε, όχι πέρσι-πρόπερσι.

Φυσικά ο Μποστ βρίσκει ευκαιρία για να σατιρίσει -αλλά δεν με βολεύει να κάτσω να αντιγράψω, μέσα από καθρέφτη διαβάζοντας όλο το κείμενο, το αφήνω άσκηση στον αναγνώστη! Κι αν κάποιος κάνει την παλικαριά και το μεταγράψει, ας μου το στείλει και ευχαρίστως το προσθέτω. Πάντως, το κείμενο αναφέρεται και στις εκλογές βίας και νοθείας του Οκτωβρίου 1961. Ο θόρυβος δεν είχε κοπάσει, βλέπετε.
Έκπληξη: Εγώ το έλεγα πιο πολύ σαν σχήμα λόγου, αλλά ο φίλος Νικ. Μουρ. έκατσε και σκάρωσε το κατοπτρικό αντίγραφο του σκίτσου του Μποστ (ή κάτυι τέτοιο) με αποτέλεσμα να διαβάζεται μια χαρά το κείμενο του παπύρου. Πώς το έκανε μη με ρωτάτε, εμένα θαύμα μου φαίνεται. Πάντως, άφεριμ! Για να δείτε το έργο του φίλου, δηλαδή τον ανεστραμμένο πάπυρο, κάνετε κλικ εδώ.

Ενημέρωση, Μάιος 2008: ο φίλος μού είχε μεν στείλει το κατοπτρικό αντίγραφο, αλλά εγώ από λάθος είχα βάλει την παλιά εικόνα! Τόσους μήνες, ενάμισο χρόνο, ή κανείς δεν το'δε ή κανείς δεν το πήρε χαμπάρι ή κανείς δεν μου το'πε ίσως για να μη με κακοκαρδίσει! Τελικά ο φίλτατος Αγγελος φάνηκε άξιος του ονόματός του, ως εικός, και όχι μόνο το επισήμανε παρά έστειλε κι αυτός διορθωμένη εικόνα. Οπως μου είπε, αν έχεις Microsoft Image Editor είναι παιχνιδάκι να πάρεις κατοπτρικό, υπάρχει ειδικό κουμπί επί τούτου.
Επιστροφή στις Σελίδες Μποστ
Επιστροφή στις Αστείες σελίδες
© 2005 Νίκος Σαραντάκος
sarant@pt.lu