Απαγορεύει άραγε ο Θεός το λίφτινγκ;

 

Διαβάζω στο ένθετο περιοδικό της κυριακάτικης Καθημερινής (7 Οκτωβρίου 2007) στη σελ. 44 συνέντευξη με την διάσημη αμερικανίδα σεξολόγο, τη δόκτορα Ρουθ. Και ρωτάει ο Κ. Καρασαββίδης που παίρνει τη συνέντευξη:

 

Έχετε κάνει ποτέ λίφτινγκ ή κάποια άλλη πλαστική επέμβαση;

 

και απαντάει η Δρ. Ρουθ:

 

ΠΟΤΕ! Ο Θεός το απαγορεύει! Δεν αφήνω κανέναν να αγγίξει το πρόσωπό μου. Αφήνω να με αγγίζουν μόνο για χάδια και σεξ!

 

Πως; Απαγορεύει ο Θεός το λίφτινγκ; Και το λέει αυτό μια σεξοθεραπεύτρια, συντηρητική ίσως σε μερικά θέματα αλλά πάντως σεξοθεραπεύτρια, που σε άλλο σημείο της συνέντευξης ζητάει να διδάσκεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από το δημοτικό σχολείο κιόλας; Κάπως παράδοξο δεν είναι;

 

Μήπως υπάρχει κάποιο λάθος εδώ; Βέβαια, δεν υπάρχει πρωτότυπο αγγλικό γραπτό κείμενο, αφού τη συνέντευξη την πήρε έλληνας δημοσιογράφος ο οποίος (υποθέτουμε) μετάφρασε στα ελληνικά τις απαντήσεις της αμερικανίδας σεξολόγου. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε, με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα τι συνέβη.

 

Ρώτησε ο έλληνας δημοσιογράφος: Έχετε ποτέ κάνει λίφτινγκ;

 

Και απάντησε αμερικανιστί η Δρ Ρουθ:

 

Never! God Forbid!

 

Αυτό το God forbid, βέβαια δεν σημαίνει «ο θεός το απαγορεύει», σημαίνει κάτι σαν: Θεός φυλάξοι! Ο Θεός να φυλάει! Χριστός κι απόστολος! ή κάποια άλλη παρεμφερής έκφραση τεράστιας έκπληξης ή αγανάκτησης (εδώ, παιχνιδιάρικης).

 

Μη μας το κάνετε αμάρτημα το λίφτινγκ κύριε δημοσιογράφε μας!

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή στο Κομπολόι του Δραγουμάνου© 2007 Νίκος Σαραντάκος